Suomenkielinen blogi – ThingLink Blog https://www.thinglink.com/blog The easiest and fastest immersive content creation suite! Wed, 31 Jan 2024 10:28:50 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.4 https://www.thinglink.com/blog/wp-content/uploads/2021/08/cropped-App-32x32.png Suomenkielinen blogi – ThingLink Blog https://www.thinglink.com/blog 32 32 Virtuaalinen oppimisympäristö ohjaa opiskelijat sopiviin harjoittelupaikkoihin Gradialla https://www.thinglink.com/blog/virtuaalinen-oppimisymparisto-ohjaa-opiskelijat-sopiviin-harjoittelupaikkoihin-gradialla/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=virtuaalinen-oppimisymparisto-ohjaa-opiskelijat-sopiviin-harjoittelupaikkoihin-gradialla Tue, 17 Jan 2023 06:05:10 +0000 http://blog.tlsrv.net/?p=7040 Gradian Konkretiaa kestävään matkailuun(KoKeMa) -hankkeessa luotiin laaja virtuaalinen oppimisympäristö, jonka avulla opiskelijat pääsevät tutustumaan harjoittelupaikkoihin jo ennen harjoittelun aloittamista. Niin opiskelijat kuin yrityksetkin hyötyvät, kun opiskelija löytää tarpeisiinsa sopivan harjoittelupaikan ja on saanut yrityksestä kattavasti tietoa jo ennakkoon.

Konkretiaa kestävään matkailuun

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia tarjoaa ammatillista opetusta, lukio-opetusta sekä tukee yritysasiakkaiden oppimista. Gradian Konkretiaa kestävään matkailuun -hankkeen (KoKeMa) tavoitteena on edistää kestävän kehityksen käytännön osaamista sekä opintojen työelämälähtöisyyttä palvelualoilla, erityisesti matkailijoille välittömästi näkyvissä ruoka-, puhtaus- ja kiinteistöpalveluissa. 

Projektipäällikkö Eija Kinnunen kertoo, että hankkeessa on kehitetty uusi Ympäristövastuullinen toiminta matkailualan yrityksessä -opintokokonaisuus, jossa opiskelijat pääsevät kehittämään ympäristölähtöisiin ratkaisuihin liittyvää osaamistaan. Opintokokonaisuuteen kuuluu itsenäisesti verkossa opiskeltavia teoriaopintoja sekä työelämäprojekti, jossa opiskelija ideoi ja toteuttaa työssäoppimisjakson aikana käytännön ratkaisuja yrityksen vastuullisen toiminnan lisäämiseksi. 

Kuvakaappaus Ympäristövastuullinen toiminta matkailualan yrityksessä -opintokokonaisuuden Moodle-sivustolta.

Moodlessa toteutettuun opintokokonaisuuteen kuuluu myös Moodleen upotettu, ThingLink-alustalla toteutettu virtuaalinen oppimisympäristö, jossa opiskelijat pääsevät tutustumaan alan yrityksiin. Tavoitteena on tarjota opiskelijoille mahdollisuus tutustua työssäoppimispaikkoihin ja vierailla niiden tiloissa virtuaalisesti ennen harjoittelupaikkaan hakemista. 

ThingLink-alustalla toteutettu materiaalipaketti sisältää 360-kuvia, virtuaalisia kierroksia matkailualan yritysten tiloissa, yrityshaastatteluvideoita ja infotageja. Kokonaisuus on selkeä ja helposti muokattavissa, ja se toimii niin tietokoneella kuin mobiilissa.

Yritys ja opiskelija löytävät toisensa

Järjestelmäasiantuntija Antti Lehtinen ja digikoordinaattori Laura Koponen kertovat, että aiemmin opiskelijat ovat etsineet harjoittelupaikkoja mm. yritysten verkkosivujen kautta. Haasteena on ollut, että opiskelijat eivät ole saaneet riittävästi tietoa mahdollisista harjoittelupaikoista.  

Virtuaalisen oppimisympäristön myötä opiskelijat pääsevät tutustumaan yrityksen tiloihin, harjoitteluohjaajaan, tuleviin työtehtäviin ja käytännön kysymyksiin jo ennen yhteydenottoa mahdolliseen harjoittelupaikkaan. Toteutuksessa on hyödynnetty 360-kuvia ja virtuaalisia kierroksia esimerkiksi hotellien tiloissa. Yrityksen yhteyshenkilöön pääsee tutustumaan haastatteluvideoiden avulla, joissa kerrotaan opiskelijan kannalta keskeisiä asioita esimerkiksi työtehtävistä. Yrityksen kartta, yhteystiedot ja perustiedot löytyvät helposti tageista.

Yllä olevasta demo-oppimisympäristöstä pääset tutustumaan yhden yrityksen, vihreällä kartassa näkyvän Hotelli Alban toimintaan. Demo-oppimisympäristöä pääset katsomaan myös tästä linkistä.

Sekä opiskelija että yritys hyötyvät, sillä ratkaisu ohjaa opiskelijoita löytämään juuri heille sopivan harjoittelupaikan. Vastaavasti yritys saa nopeasti tehtävään motivoituneen opiskelijan harjoittelijaksi, mikä säästää yrityksen resursseja. Tämä onkin keskeistä, sillä korona-ajan myötä matkailuala menetti paljon työntekijöitä ja tällä hetkellä alalla on työvoimapula. Yritykset toivovatkin saavansa harjoittelijoista hyvän perehdytyksen kautta pitkäaikaisia työntekijöitä. 

“Sekä yritys että opiskelija hyötyvät virtuaalisesta oppimisympäristöstä. Oikea työpaikka ja työntekijä kohtaavat.”

(Antti Lehtinen ja Laura Koponen, Gradia)

Selkeä toteutus

Virtuaalisen oppimisympäristön toteutus on selkeä ja sitä on helppo muokata ja laajentaa jälkikäteen. Nyt kun yritysten esittelystä on luotu konsepti, sitä on helppo hyödyntää myös muissa projekteissa.  Sisällöntuotannossa keskeistä on ollut rajaus. Hyvässä tiimissä sisältöjen luominen on ollut mukavaa ja uusia ideoita syntyy nopeaan tahtiin. Samalla tiimi on keskittynyt karsimaan ylimääräisiä sisältöjä, jotta kokonaisuus pysyisi selkeänä. Lyhyet, napakat videot ovat tästä hyvä esimerkki. 

Positiivisia kokemuksia

KoKeMa-hanke on tällä hetkellä pilotoinnin alkuvaiheessa, joten opiskelijapalautetta ei ole vielä ehditty saamaan. Yrityksille virtuaalista oppimisympäristöä on sen sijaan jo ehditty esittelemään ja palaute on ollut erittäin innostunutta ja rohkaisevaa. Yritysedustajat ovatkin kommentoineet, että haluaisivat lisää ThingLink-alustalla tuotettuja sisältöjä yrityksistään. Myös Gradian opettajat ovat olleet innoissaan ja saaneet siitä uusia ideoita virtuaalisten oppimisympäristöjen hyödyntämiseen.

Jatkoideoita

Tulevaisuudessa Gradialla on tavoitteena luoda virtuaalinen turvallisuuskävely opiskelijoiden ja henkilöstön käyttöön. Opetusteknologian tiimissä työskentelevät Antti ja Laura ovat suunnitelleet virtuaalista kokonaisuutta, jonka puitteissa koulun tiloihin ja turvallisuuteen olisi mahdollista perehtyä itsenäisesti, varsinaisen turvallisuuskävelyn lisäksi. Virtuaalinen kokonaisuus toimisi myös kertaus- ja perehdytysmateriaalina. Tarkoituksena on toteuttaa skenaarioita hyödyntävä virtuaalinen ympäristö, jossa käyttäjä pääsisi kokeilemaan eri ratkaisuja ja tarina kehittyisi niiden pohjalta.  

Matkailualalle KoKeMa-tiimi suosittelee virtuaalisia oppimisympäristöjä erityisesti uusien työntekijöiden perehdytyksiin. Virtuaalisilla kierroksilla tiloissa ja oikeisiin paikkoihin sijoitetuilla ohjevideoilla voi neuvoa esimerkiksi kylpylähotellien siivouksen. Ratkaisu säästää sekä työnantajan että työntekijän aikaa ja tarjoaa työntekijälle jatkuvasti mukana olevan kertausmateriaalin. ThingLink toimii myös mobiilissa ja VR-laseilla ja materiaaleihin voi lisätä myös tehtäviä esimerkiksi skenaariotyökalulla. Ideoita ja mahdollisuuksia on paljon, ja onneksi oppilaitokset ja yritykset ovat myös valmiita jakamaan ideoitaan.

Oletko kiinnostunut ThingLinkin suunnittelu- ja sisällöntuotantopalveluista?

Tarvitsetko yhteistyökumppania interaktiivisten 360-ympäristöjen suunnitteluun, kuvaamiseen ja rakentamiseen? Kaipaatko tukea koulun tai yrityksen tilojen esittelyssä, perehdytyksissä, koulutuksissa tai verkkokoulutusmateriaalien tuottamisessa? ThingLinkin suunnittelu- ja sisällöntuotantopalvelut räätälöidään tarpeidesi mukaan ja ne voivat sisältää esimerkiksi:

  • kierroksen tai esittelyn suunnittelun ja toteutuksen interaktiivisten sisältöjen suunnitteluun ja kuvaamiseen erikoistuneen ammattilaisen kanssa
  • kuvaukset ja editoinnin: kuvat, videot, 360-kuvat, 360-videot, drone-kuvat
  • verkkokurssin tai -valmennuksen suunnittelun, toteutuksen ja ThingLinkin käyttökoulutuksen yhteistyössä asiakkaan kanssa

Lue lisää ja ota yhteyttä:

Aleksi Komu

Kumppanuusjohtaja

aleksi@thinglink.com

+358 50 379 3818

Kysymyksiä?

Voit aina ottaa meihin suoraan yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää. Liity myös yhteisöihimme – erityisesti ThingLink Opetuksessa -ryhmään. Olemme todella ylpeitä ryhmistämme ja siitä, miten niissä otetaan vastaan uudet ideat ja jaetaan niitä. Ryhmät toivottavat sinut ilolla tervetulleeksi.

Facebook ThingLink Education | Finland | Italia | Espana | Israel | India 

Twitter ThingLink | ThingLink Education 

Älä epäröi ottaa yhteyttä meihin osoitteessa education@thinglink.com

]]>
Tredu: Thinglink-pajassa kurkittiin olan yli ja askarreltiin uutta https://www.thinglink.com/blog/tredu-thinglink-pajassa-kurkittiin-olan-yli-ja-askarreltiin-uutta/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=tredu-thinglink-pajassa-kurkittiin-olan-yli-ja-askarreltiin-uutta Thu, 08 Dec 2022 14:29:24 +0000 http://blog.tlsrv.net/?p=6837 Alkuperäinen teksti: Osaava Tredu

eTredun edustajat ja Tredun opettajat kokoontuivat yhdessä Tamkin opettajien kanssa Hämeenpuiston Puistotorniin koko päivän pituiseen työpajaan. Työpaja, jota työleiriksikin kutsuttiin, keskittyi Thinglink-ohjelman käyttöön ja sen monipuoliseen hyödyntämiseen opetuksen ja oppimisen välineenä. Thinglink on selaimella toimiva palvelu, jolla kuvista ja videoista voidaan tehdä interaktiivisia tagien avulla. Tredun opettajat voivat käyttää palvelua edu.tampere-tunnuksillaan. Thinglinkin käytöstä ja ohjeista voit lukea Osaavan Tredun sivuilta täältä.

Opettajat oli kutsuttu työskentelemään yhdessä Thinglinkin kouluttajan Henri Pennasen ohjaamina ja ottamaan mukaan jotakin kuvamateriaalia, ajatuksia ja ideoita siitä mitä voisi työstää päivän aikana eteenpäin. Osallistujia kannustettiin kurkkimaan toisten olan yli ja poimimaan hyviä uusia ideoita omaan työhönsä. Pennanen myös esitteli ohjelman uusia toimintoja ja tapoja toteuttaa erilaisia kokonaisuuksia. Ihastusta herätti erityisesti Aivohalvauspotilaan hoitopolku -materiaali, joka oli tehty VR-laseille hoitoalan opiskelijoiden oppimisen avuksi. Hoitopolussa seurataan auttamistilanteeseen lähtevää ensihoitoyksikköä ja tehdään valintoja hoitajan näkökulmasta ambulanssissa ja potilaan luona havainnoiden ympäristöä ja potilasta. Hoitopolkumateriaali on rakennettu 360-videoiden päälle niin, että opiskelija kohtaa polulla erilaisia tilanteita, joissa hänen pitää valita miten toimisi. Tämäntyyppisen oppimateriaalin voi rakentaa vain harjoittelua varten, mutta myös pisteyttää opiskelijan tekemät valinnat.

Kouluttaja Henri Pennanen kiersi auttamassa ja neuvomassa innokkaita kysyjiä.
Kouluttaja Henri Pennanen kiersi auttamassa ja neuvomassa innokkaita kysyjiä.

Yksi työpajan osallistujista oli informaatikko Miikka Vuori Hepolamminkadun TOKI-kirjastosta. Vuoren olan yli kurkkiessa näkyi tuttuja näkymiä kirjaston työskentelypisteiltä, lainausautomaatilta ja kirjahyllyistä, sillä hän rakensi päivän aikana esittelyä työpaikastaan. ”Tällä Thinglinkillä saa kyllä toimivia ja hienoja asioita aikaiseksi. Tämä oma työni on tarkoitus julkaista TOKI-verkkokirjaston sivuilla ja Tredun kotisivuilla. Sen tarkoitus on auttaa kirjaston asiakkaita esittelemällä meidän palveluitamme ja tilojamme niin, että sinne on helppo tulla”, Vuori luonnehtii. Hän itse oli käyttänyt Thinglinkiä aiemmin vain pintapuolisesti mutta työpajan myötä totesi esimerkiksi polun rakentamisen ja Skenaario-työkalun käytön helpoksi omaksua.

”Olisi hienoa myös tehdä koko toimipisteestä esittely, jossa hyödynnettäisiin pohjapiirrosta. Sen avulla moni opiskelija voisi tutustua uuteen paikkaan ja etsiä paikka, jonne on menossa, kuten esimerkiksi Treenaamon tilat”, Vuori ideoi. Hän muistuttaa myös, että kirjasto auttaa jokaista opettajaa toteuttamaan opetusmateriaalia tarjoamalla lainaan välineitä, kuten 360-kameroita, videokameroita ja järjestelmäkameroita, sekä näille telineitä ja jalustoita. Lisäksi osassa kirjastoista löytyy myös Tuberoom, sekä opettajien että opiskelijoiden käyttöön. Lue lisää kirjaston palveluista täältä.

Alunperin julkaistu Osaava Tredu -blogissa

]]>
ThingLinkin avulla kohti laaja-alaista osaamista peruskoulussa https://www.thinglink.com/blog/thinglinkin-avulla-kohti-laaja-alaista-osaamista-peruskoulussa/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=thinglinkin-avulla-kohti-laaja-alaista-osaamista-peruskoulussa Mon, 28 Nov 2022 08:15:47 +0000 http://blog.tlsrv.net/?p=6349 Laaja-alainen osaaminen rakentuu autenttisissa oppimisympäristöissä ja sitä voidaan vahvistaa myös simulaatioiden avulla. Virtuaalisissa oppimisympäristöissä oppilaat voivat harjoitella itselleen haastavia tilanteita turvallisesti ja pelillisesti. Tässä blogikirjoituksessa pohditaan, miten laaja-alainen osaaminen ja opetusteknologia yhdistyvät paitsi tieto- ja viestintäteknologian tavoitteissa, myös laajemmin opetuksen arjessa. Blogikirjoituksen on kirjoittanut luokanopettajaopiskelija osana työharjoittelua ThingLinkillä.

Teksti: Jasmin Ryynänen

Laaja-alainen osaaminen tulee näkyville autenttisissa oppimisympäristöissä 

Opetussuunnitelmassa laaja-alainen osaaminen määritellään tietojen, taitojen, arvojen, asenteiden sekä tahdon muodostamaksi kokonaisuudeksi. Osaaminen ei tarkoita siis vaan tiedon tietämistä, vaan myös kykyä käyttää tietoja ja taitoja osana toimintaa. Tietojen ja taitojen käyttämiseen vaikuttavat oppilaiden omat asenteet ja arvot sekä tahto toimia.

Yli tiedon- ja taidonalat ylittävä ja yhdistävä osaaminen karttuu parhaiten autenttisissa oppimisympäristöissä, työympäristöissä ja oppilaiden arjessa. Voimme siirtyä autenttisiin ympäristöihin oppimaan tai luoda mahdollisimman autenttisia simulaatioita teknologian avulla. Simulaatioiden avulla oppiminen on ollut jo kauan arkipäivää esimerkiksi sosiaali- ja terveysalalla, mutta peruskouluissa siihen törmää vielä harvemmin. Teknologia tekee sen kuitenkin helpommaksi kuin aikaisemmin. Skenaariotyökalun polutus mahdollistaa valintojen ja päätösten seurauksien konkretisoinnin ja tarinan etenemisen.

Skenaariotyökalun tarjoamat mahdollisuudet

ThingLink-työkalun avulla voi toteuttaa simulaation todellisesta oppimisympäristöstä tai -tilanteesta 360-asteisten kuvien sekä 3D mallien avulla.Skenaariotyökalu mahdollistaa  sisältöjen poluttamisen yhtenäiseksi oppimiskokonaisuudeksi. Skenaarioita on erityisen mielekästä luoda laaja-alaisista tavoitteista, sillä ne tukevat tietojen soveltamista ja oppilaan omien arvojen ja asenteiden huomioimista. 

Mitä skenaarioiden suunnittelussa tulisi ottaa huomioon? 

Arvojen ja asenteiden näkökulma kannattaa pitää mielessä skenaarioiden suunnittelussa. Ihminen ei tee todellisessa elämässä valintoja ainoastaan tietojensa pohjalta, vaan arvot, asenteet ja mieltymykset saavat jopa suuremman painoarvon. Tosielämän tilanteita simuloimalla abstraktit tiedot konkretisoituvat ja kouluoppiminen muuttuu merkitykselliseksi.

Skenaariot soveltuvat  esimerkiksi näiden sisältöjen opettamiseen:

  • tunnetaidot (L3)
  • terveyskäyttäytyminen (L3)
  • kaveritaidot (L3)
  • kestävä kehitys (L7, ympäristöoppi S6)
  • eettisyys ja ihmisoikeudet
  • uskontojen vaikutus maailmaan
  • demokratia (yhteiskuntaoppi S2 & S3)

Skenaarion avulla voi tarttua muihinkin kouluarjen haasteisiin. Esimerkiksi kouluun lähteminen aamuisin on osalle oppilaista haastavaa. Voisiko heille luoda autenttisen simulaation, jossa harjoitellaan pelillisesti itsenäistä kouluun lähtemistä?

“ThingLink on osoittautunut hyväksi työkaluksi autenttisuuteen, pelillisyyteen ja todelliseen ongelmanratkaisuun painottuvassa pedagogiikassa.”

(DIGIDEMO-tiimi)

Opettajien näkökulmasta ThingLinkissä merkittävää on erityisesti työkalujen käytettävyys ja sisällön luomisen helppous. Koska editori on helppokäyttöinen, ThingLinkin voi ottaa käyttöön myös oppilasryhmien kanssa. ThingLinkin simulaatioiden vahvuus on, että jokainen oppilas voi olla toimija omalla laitteellaan. Aivan kuten liikuntatunneilla suunnistaessa olisi tärkeää, että jokaisella olisi oma kartta, jokaisella voi olla oma päätelaite. Oma laite ei kuitenkaan tarkoita, etteikö myös ThingLinkiä voisi käyttää yhteisölliseen oppimiseen. 

Tuottajalähtöinen TVT-pedagogiikka

Kriittisen lukutaidon lisäksi tärkeää on vastuullisen sisällöntuottamisen näkökulma. Lapset ja nuoret kasvavat ajassa, jossa jokainen on enemmän tai vähemmän sisällöntuottaja. Lähes kaikissa ammateissa sisällöntuotanto voi kuulua työnkuvaan. Vastuulliseksi sisällöntuottajaksi kasvetaan vain harjoittelemalla ja olemalla sisällöntuottaja.

“Kannustaisin myös muita opettajia kokeilemaan projekteja ja luomaan ensin vaikka pienen kokonaisuuden oppilaita ja opettajaa innostavasta teemasta. Pääasia on, että pääsee tekemisen alkuun.”

(Kari Niittymäki)

ThingLinkin ominaisuudet mahdollistavat sisältöjen luomisen yhdessä oppilaiden kanssa. Tuottajalähtöisellä TVT-pedagogiikalla (Producer-Based ICT-pedagogy) voidaan opettaa teknologian hallintaa. Siten opitaan myös oppimaan oppimista ja vastuullista toimijuutta verkkoyhteisöjen jäsenenä. Tuottajalähtöisessä TVT-pedagogiikassa oppija itse pääsee luomaan oppisisältöjä teknologian avulla. Tämä näkökulma laajentaa teknologian käytön merkitystä osana opetusta, sillä sitä ei käytetä ainoastaan perinteisen opettajajohtoisen opetuksen välineenä. Jos koulussa teknologiaa käytetään vain osana perinteisiä opetuksen tapoja, on hyvä pohtia, saammeko siitä kaiken hyödyn irti.

Skenaariotyökalun kehittyessä sen sisältöjen muokattavuus on helpottunut. Opettaja voi lähteä kokeilemaan skenaariotyökalun avulla myös tuottajalähtöistä opetusta. Oppilaiden ei tarvitse aloittaa työskentelyä tyhjästä, vaan opettaja voi luoda skenaariolle pohjan ja kopioida sen oppilaille. Vaihtoehtoisesti sisältöjen luomista voidaan jakaa oppilaiden kesken ja lopuksi koota ne yhdeksi skenaarioksi. Skenaariot kootaan ThingLink-sisällöistä, joiden välille rakennetaan polkuja kysymyksillä ja siirtymillä.

Lue lisää skenaarioiden luomisesta skenaariomanuaalista. Manuaali on tuotettu ThingLinkin ja Samiedun yhteistyönä Samiedun opettajia varten, mutta on kenen tahansa käytettävissä. Löydät lisätietoja skenaariotyökalusta suomeksi täältä. Yksityiskohtaiset tiedot skenaariotyökalun käytöstä ja ohjevideon löydät englanniksi täältä.

Lue lisää teknologian opetuskäytöstä:

]]>
ThingLinkin uusi Unity Plugin mahdollistaa Unity-ympäristöjen monipuolisen hyödyntämisen oppilaiden ja työntekijöiden perehdytyksissä https://www.thinglink.com/blog/thinglinkin-uusi-unity-plugin-mahdollistaa-unity-ymparistojen-monipuolisen-hyodyntamisen-oppilaiden-ja-tyontekijoiden-perehdytyksissa/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=thinglinkin-uusi-unity-plugin-mahdollistaa-unity-ymparistojen-monipuolisen-hyodyntamisen-oppilaiden-ja-tyontekijoiden-perehdytyksissa Thu, 17 Nov 2022 08:38:14 +0000 http://blog.tlsrv.net/?p=6240 Suomalaiset ohjelmistoyritykset ThingLink ja 3D Talo kehittivät yhdessä Unityn editoriin lisättävän työkalun, jonka avulla 3D-malleja ja Unity-ympäristöjä voidaan hyödyntää monipuolisemmin opiskelijoiden ja työntekijöiden perehdytyksissä. 360-asteisten näkymien jakaminen Unity-ympäristöstä matkapuhelimeen onnistuu nyt parilla klikkauksella.

Asiakastarve: 3D mallien helppo jakaminen 

Yhä useammat teolliset ja palvelualan yritykset investoivat digitaalisiin mallinnuksiin, joiden avulla käyttäjä voi liikkua olemassa olevassa tai suunnitteilla olevassa tilassa virtuaalisesti. Näiden pohjalta tuotettuja digitaalisia kaksosia voidaan käyttää mm. prosessien ohjauksessa, suunnittelussa, sekä työntekijöiden perehdytykseen tarkoitetuissa simulaatioissa.

Digitaalisten kaksosten ja simulaattoreiden etuna on niiden kyky simuloida todellisia tuotteita ja tiloja tarkasti eri käyttäjäryhmien tarpeiden mukaisesti. Niiden haittapuolena on tiedostojen suuri koko ja hankala jaettavuus. Esimerkiksi viisi näyttöä vaativa simulaattori on käytettävissä ainoastaan yhdessä tilassa, yksi henkilö kerrallaan.

ThingLinkin ja 3D Talon kehittämällä uudella Unity-työkalulla simulaattorista, digitaalisesta kaksosesta tai muusta Unity-pohjaisesta toteutuksesta voi taltioida 2D tai 360-asteisia näkymiä yhdellä klikkauksella. Näkymiä voi käyttää osana selaimen yli katsottavia virtuaalisia kierroksia sekä työntekijöiden perehdytykseen suunniteltuja oppimisskenaarioita.

Kuvakaappaus Unity-pluginista

Kolme käyttökohdetta

  1. Unity-pohjaisen mallinnustyön dokumentointi 
  2. Työntekijöiden ja oppilaiden perehdytykset
  3. Asiakkaiden koulutukset ja huolto-ohjeet
  1. Unity-pohjaisen mallinnustyön dokumentointi

3D-mallien ja Unity-ympäristöjen kehittäjillä on tarve dokumentoida työn etenemistä asiakkaille ja keskustella mallinnukseen liittyvistä yksityiskohdista projektin aikana. ThingLinkin Unity-plugin on mainio työkalu kaikkien Unity-kehittäjien käyttöön. Sen avulla projektin näkymät tallentuvat ThingLinkiin, jossa kuviin voi lisätä kommentteja ja ne voi jakaa kollegoille tai asiakkaalle muutamalla klikkauksella. Aikaa säästyy yhden projektin aikana jopa kymmeniä tunteja, kun tiedostoja ei tarvitse erikseen pakata ja jakaa jokaista katselmointia ja keskustelua varten.

  1. Työntekijöiden ja oppilaiden perehdytykset

3D-mallinnettu simulaatio harjoittaa oppijaa omaksumaan uusia operatiivisia taitoja. Esimerkiksi trukki-simulaattorilla työntekijät pääsevät harjoittelemaan trukin käyttöä sekä erilaisten vaaratilanteiden tunnistamista varastotiloissa. 

Tämän lisäksi työntekijän perehdytykseen kuuluu teknisen ympäristön ja siihen kuuluvien laitteiden läpikäynti ja toimintaperiaatteiden opettelu. 360-asteiset kuvat 3D-mallinnetuista simulaatioista ja ympräristöistä palvelevat suoraan teknistä perehdytystä. Simulaattorista otettuihin kuviin voi upottaa lähikuvia laitteista, tekstiä ja ohjevideoita, joiden avulla työntekijä voi perehtyä työympäristöön omassa tahdissa. Perehdytyksen toimivuus voidaan varmistaa keräämällä palautetta työntekijältä perehdytyksen eri vaiheissa ja sisällyttämällä kysymyksiä eri osa-alueista. 

  1. Asiakkaiden koulutukset ja tuotteiden huolto-ohjeet

Useat valmistavan teollisuuden yritykset kouluttavat asiakkaita omissa tiloissaan. Koulutusten järjestäminen paikan päällä on kuitenkin logistisesti haastavaa ja kallista. ThingLinkin Unity-työkalun avulla yritys voi helposti sisällyttää 3D-mallin näkymiä asiakkaille suunnattuun koulutusmateriaaliin. Myös esimerkiksi huolto-ohjeet voi toimittaa interaktiivisina kuvina, johon käyttäjä voi palata paikan päällä. 

Lataa plugin itsellesi alla olevasta linkistä

ThingLink Unity Plugin on ladattavissa ThingLinkin sivuilta ja Unity Asset Storesta. Plugin on ilmainen ja sitä voi käyttää suoraan Unityn editorin sisällä tai sen voi lisätä valmiisiin projekteihin. Interaktiivisten kuvien jakaminen vaatii ThingLink-lisenssin.

Lue lisää ja lataa ThingLink Unity-lisenssi täältä.

]]>
5 tapaa käyttää virtuaalisia oppimisympäristöjä sosiaali- ja terveysalalla https://www.thinglink.com/blog/5-tapaa-kayttaa-virtuaalisia-oppimisymparistoja-sosiaali-ja-terveysalalla/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=5-tapaa-kayttaa-virtuaalisia-oppimisymparistoja-sosiaali-ja-terveysalalla Tue, 25 Oct 2022 09:34:27 +0000 http://blog.tlsrv.net/?p=5715 Miten 3D-mallit ja 360-videot auttavat uusien laitteiden käyttöönotossa ja kesätyöntekijöiden perehdytyksissä? Millaisia tosielämän simulaatioita ensihoidon opetuksessa voisi käyttää? Miten kotihoidon työvaiheisiin voisi tutustua virtuaalisesti aidontuntuisten asiakastarinoiden avulla? Löydät vastauksia muun muassa näihin kysymyksiin tästä artikkelista, johon on koottu sosiaali- ja terveysalan esimerkkejä ThingLinkin käytöstä.

Sosiaali- ja terveysalan koulutuksissa ja uusien työntekijöiden perehdytyksissä hyödynnetään yhä enemmän uusia digitaalisia työkaluja. Koulutuksissa voidaan tehdä esimerkiksi virtuaalinen kotihoidon tutustumiskäynti, joka onnistuu myös poikkeusoloissa. Ohjevideot tarjoavat mahdollisuuden kertaukseen ja esimerkiksi sairaalan uusissa tiloissa liikkuminen helpottuu virtuaalikierrosten avulla.

Virtuaalisten oppimisympäristöjen etuna on niiden monipuolisuus. Esimerkiksi ThingLink-työkalun avulla oppimisympäristöihin voi koota monipuolista mediaa selkeäksi, visuaaliseksi kokonaisuudeksi. 360-videot ja -kuvat, 3D-mallit, ohjevideot, infotagit ja upotukset muodostavat yhdessä oppimisympäristön, jossa liikkuminen on intuitiivista ja helppoa. Kuka tahansa voi toimia sisällöntuottajana ja materiaaleja voi päivittää milloin vain.

1. 3D-mallit ja 360-videot sairaanhoitajien koulutuksissa

Sairaala Novassa luotiin virtuaalista koulutusmateriaalia kesätyöntekijöiden perehdytyksiin. Sairaalaan oli hankittu uusia laitteita, joiden käytöstä kaivattiin koulutusmateriaalia. ThingLinkillä luotiin virtuaalinen koulutusmateriaalipaketti, josta kesätyöntekijät ja opiskelijat pääsevät tutustumaan sairaalan tiloihin ja laitteisiin 360-videoiden, ohjevideoiden, 3D-mallien ja mobiilipelin avulla. 3D-mallit tarjoavat mahdollisuuden pyörittää laitteita ja katsoa niitä eri näkökulmista. Sairaalan uusia tiloja voidaan näyttää VR-laseilla myös esimerkiksi työhaastatteluissa, mikä motivoi hakijoita. 

Lue lisää Sairaala Novan hankkeesta täältä.

Koulutusmateriaaleissa käydään läpi akuuttihuoneen laitteiden käyttöä videoiden, infotagien, 3D-mallien ja mobiilipelin avulla.

2. Simulaatiot ja skenaariot ensihoidon opetuksessa

Ammattiopisto Samiedun eWorking-hankkeessa hyödynnetään simulaatio-oppimista, jonka pohjana ovat todelliset ensihoidon tilanteet. ThingLink-koulutusmateriaaleja luodaan potilasluokittelusta, aivohalvauspotilaan hoidosta ja hälytysajosta. Materiaaleja hyödyntävät sekä alan opiskelijat että pelastuslaitoksen työntekijät. 

Opettajat huomasivat, että näistä teemoista ei ollut riittävästi suomenkielistä todentuntuista materiaalia. Simulaatioiden avulla opiskelijat pääsevät tulevaisuudessa harjoittelemaan esimerkiksi onnettomuustilanteeseen saapumista ja potilasluokittelua haastavassa tilanteessa. Simulaation kautta voidaan myös harjoitella päätöksentekoa paineen alla ja käsitellä tilanteen esiin nostamia tunteita. Hoitoalan ammattilaisten luomat simulaatiot etenevät skenaariomaisesti vaihe vaiheelta, hoitoprotokollan mukaisesti. 

Aivohalvauspotilaan hoitopolku -oppimateriaalissa opiskelija harjoittelee oikeaa hoitoprotokollaa skenaarion avulla. Pääset testaamaan oppimateriaalia yllä olevasta upotuksesta.

Samiedun opettajat toimivat hankkeessa kuvaajina ja sisällöntuottajina. ThingLinkin suunnittelu- ja sisällöntuotantopalvelut tarjoavat tukea tekniseen toteutukseen ja pedagogiseen suunnitteluun. 

“Hoitotyössä protokolla on keskeinen ja skenaariomainen oppiminen sopiikin erityisen hyvin hoitoalan opetukseen.”

Nikki Kotilainen, Samiedu

Lue lisää eWorking-hankkeesta täältä

Lue lisää skenaario-oppimisesta englanniksi täältä.

3. Hyvinvointiteknologia tutuksi tarinoiden avulla

HyGGe-hankkeessa haluttiin tuottaa digitaalista oppimateriaalia hyvinvointiteknologian käytöstä. Tavoitteena oli, että materiaalia voisi käyttää työn lomassa ajasta ja paikasta riippumatta ja että sitä voisi hyödyntää myös poikkeusolojen etäopetuksessa. Kohderyhmänä ovat sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ja opiskelijat. Virtuaalisessa oppimisympäristössä käyttäjä pääsee esimerkiksi harjoittelemaan kotihoidon asiakaskäyntejä ja perehtymään päiväkodin turvallisuuteen aidontuntuisten tarinoiden avulla. Osa työntekijöistä ja asiakkaista jännittää hyvinvointiteknologian käyttöä. Tarinan avulla on helppo muistaa, että teknologisten apuvälineiden, kuten turvapuhelimen käyttö lähtee asiakkaan tarpeista. Näin kynnys teknologian käyttöön madaltuu.

Oppimisympäristön ovat rakentaneet 8 oppilaitoksen opettajat ja siinä hyödynnetään useita alustoja. Muun muassa 360-kuvia hyödyntävät vierailut ikäihmisten koteihin toteutettiin ThingLinkillä. HyGGe palkittiin WinNovalla Vuoden pedagoginen teko -kunniamaininnalla. 


Click here to view the accessible version of this interactive content

Kotihoidon pakopelissä pääsee kokeilemaan lähihoitajan arkea asiakaskäynnille. Voit kokeilla peliä yllä olevasta upotuksesta. 

Riittää, kun jakaa opiskelijoille yhden ThingLink-linkin. He saavat sieltä kaiken tarvittavan tiedon.

WinNovan HyGGe-tiimi

Lue lisää HyGGe-projektista täältä.

4. Kotihoidon digitaidot haltuun virtuaalivierailuilla

Kotihoidon työntekijät tarvitsevat työssään monenlaisia digitaitoja. Esimerkiksi etämittaaminen, turvallisuusteknologian käyttö ja Kanta-palvelut voivat kuitenkin tuntua työntekijästä vierailta. Ratkaisuna Tampereen ammattikorkeakoulussa luotiin Kotien Kylä -oppimisympäristö, jossa digitaitoja harjoitellaan omassa tahdissa asiakastarinoiden avulla. Oppija pääsee virtuaalivierailuille aitoihin koteihin ja tutustumaan aidontuntuisiin tarinoihin ja asiakkaiden tarpeisiin. 

Lue lisää Kotien kylä -esimerkistä täältä.

5. Lähihoidon työvaiheet tutuiksi videoilla

Rasekossa luotiin lähihoitajille virtuaalista oppimateriaalia, jonka avulla hoitotyön vaiheisiin pääsisi tutustumaan myös etänä poikkeusoloissa. Esimerkiksi lakanoiden vaihto tulee tutuksi videoiden avulla ja opiskelijat pääsevät harjoittelemaan alan suomen- ja ruotsinkielistä sanastoa ThingLinkiin upotettujen minipelien avulla. 

Raseko_SOTE_videot

Lue lisää Raseko-casesta täältä.

Oletko kiinnostunut ThingLinkin suunnittelu- ja sisällöntuotantopalveluista?

Tarvitsetko yhteistyökumppania interaktiivisten 360-ympäristöjen suunnitteluun, kuvaamiseen ja rakentamiseen? Kaipaatko tukea koulun tai yrityksen tilojen esittelyssä, perehdytyksissä, koulutuksissa tai verkkokoulutusmateriaalien tuottamisessa? ThingLinkin suunnittelu- ja sisällöntuotantopalvelut räätälöidään tarpeidesi mukaan ja ne voivat sisältää esimerkiksi:

  • kierroksen tai esittelyn suunnittelun ja toteutuksen interaktiivisten sisältöjen suunnitteluun ja kuvaamiseen erikoistuneen ammattilaisen kanssa
  • kuvaukset ja editoinnin: kuvat, videot, 360-kuvat, 360-videot, drone-kuvat
  • verkkokurssin tai -valmennuksen suunnittelun, toteutuksen ja ThingLinkin käyttökoulutuksen yhteistyössä asiakkaan kanssa

Lue lisää ja ota yhteyttä:

Aleksi Komu

Sales & Partnerships Director 

aleksi@thinglink.com

+358 50 379 3818

Kysymyksiä?

Voit aina ottaa meihin suoraan yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää. Liity myös yhteisöihimme – erityisesti ThingLink Opetuksessa -ryhmään. Olemme todella ylpeitä ryhmistämme ja siitä, miten niissä otetaan vastaan uudet ideat ja jaetaan niitä. Ryhmät toivottavat sinut ilolla tervetulleeksi.

Facebook ThingLink Education | Finland | Italia | Espana | Israel | India 

Twitter ThingLink | ThingLink Education 

Älä epäröi ottaa yhteyttä meihin osoitteessa education@thinglink.com

]]>
Virtuaaliset koulutukset energia-alalla: 3 esimerkkiä https://www.thinglink.com/blog/virtuaaliset-koulutukset-energia-alalla-3-esimerkkia/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=virtuaaliset-koulutukset-energia-alalla-3-esimerkkia Tue, 04 Oct 2022 07:56:47 +0000 http://blog.tlsrv.net/?p=5757 Virtuaaliset  oppimisympäristöt tarjoavat energia-alalla yhä enemmän mahdollisuuksia uusien työntekijöiden perehdytyksiin ja koulutuksiin. Esimerkiksi Fingridillä on luotu 360-kuvia hyödyntävä interaktiivinen kierros 30:stä sähköasemasta. Kierroksen avulla uusien työntekijöiden on helppo tutustua tiloihin ja perehtyä sähköaseman turvallisuuteen ja työtehtäviin. Ratkaisu säästää aikaa, rahaa ja ympäristöä, kun perehdytyksiin ei tarvitse enää matkustaa satoja kilometrejä.

Norelcolla taas alanvaihtajien koulutukset ovat nyt entistä laadukkaampia, kun perehdytysten tukena toimii virtuaalinen oppimisympäristö. Sähköasentajien työvaiheet ja ohjeistukset on koottu ThingLink-alustalle selkeäksi kokonaisuudeksi. Ohjevideoiden avulla työvaiheisiin voi tutustua itsenäisesti ja niitä voi kerrata työn lomassa. 

Virtuaalisen oppimisympäristön edut:

  • Videot, 360-kuvat, 3D-mallit, virtuaaliset kierrokset, linkit ja kuvat ohjeistuksista yhdistyvät selkeäksi kokonaisuudeksi. 
  • Oleellinen tieto on helppo löytää.
  • Selkeä oppimisympäristö tukee erityisesti alan vaihtajia, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta sähköalasta. Kaikki saavat samat perustiedot.
  • Työhön voi perehtyä myös itsenäisesti. Näin säästetään matkakustannuksia ja työtunteja.
  • Lähikoulutuksissa oppimisympäristöstä on helppo kerrata työvaiheita. Näin kouluttaja voi keskittyä tukemaan pulmatilanteissa.
  • Tiloihin ja työvaiheisiin voi tutustua missä ja milloin vain. 
  • Kirjautuminen mahdollistaa erilaisten materiaalien jakamisen eri kohderyhmille. Tämä helpottaa esimerkiksi yrityksen ulkopuolisten työntekijöiden koulutuksia.
  • ThingLink-alustaa voi käyttää myös yrityksen omilla servereillä.
  • Skenaarioiden avulla voi harjoitella esimerkiksi palohälytystilanteita VR-laseilla. Käyttäjän tekemät ratkaisut vievät tarinaa eteenpäin. Myös virheistä voi oppia turvallisesti virtuaaliympäristössä. 

Alla on kuvattu esimerkkejä virtuaalisten oppimisympäristöjen käytöstä energia-alalla.

1. Fingridin virtuaaliset turvallisuusperehdytykset säästävät aikaa ja ympäristöä

Fingridillä luotiin virtuaalinen kierros 30 sähköasemasta eri puolilta Suomea. Koulutusmateriaaleja käyttää noin 300 työntekijää. Virtuaalinen oppimisympäristö on ratkaissut aikaisemman haasteen, jolloin perehdyttäjät ja uudet työntekijät joutuivat matkustamaan kymmeniä tai satoja kilometrejä sähköasemalle. 

ThingLink-alustalla tehdystä toteutuksesta hyötyvät niin Fingridin oma henkilökunta, palvelutoimittajat kuin kunnossapitäjätkin. Kirjautumisten ansiosta kullekin kohderyhmälle pystyttiin tuottamaan heidän tarpeitaan vastaavat materiaalit. Itseopiskelumateriaalit ovat mahdollistaneet perehtymisen myös poikkeusoloissa esimerkiksi karanteenin aikana. 

Virtuaalisten oppimisympäristöjen integroituminen olemassa oleviin järjestelmiin on tärkeää osallistumisen ja oppimistulosten seurannan kannalta. ThingLinkin integraation ansiosta perehdytykset voidaan rekisteröidä automaattisesti Fingridin HR-järjestelmään. Tämä säästää myös käyttöasiantuntijoiden aikaa, kun suorituksia ei enää tarvitse kirjata erikseen.

Kuvakaappaus sähköaseman virtuaalikierroksesta

Virtuaalisen kierroksen avulla sähköasemaan on helppo tutustua.

“ThingLink on koettu erittäin hyvänä työkaluna – nykypäivän sovelluksena, joka parantaa turvallisuutta ja selkeyttää huomattavasti sähköasemilla liikkumista.”

Veijo Siiankoski, Fingrid”

Lue lisää Fingridin virtuaalisista turvallisuusperehdytyksistä täältä.

2. Norelcon virtuaalinen oppimisympäristö helpotti sähköasentajien koulutusta

Norelcolla luotiin virtuaalinen oppimisympäristö, johon koottiin sähköasentajien työvaiheita esittelevät videot, ohjeistukset ja linkit selkeäksi kokonaisuudeksi. Aikaisemmin uusien työntekijöiden koulutuksissa oli haasteena, että kaikki eivät nähneet työnopastajan näyttämiä työvaiheita. Myös vaiheiden muistaminen ja kokonaisuuden hahmottaminen oli haastavaa, jos menetelmiä ei käyty läpi useita kertoja. 

Nyt sekä työnopastajien että uusien työntekijöiden työ on helpottunut, kun kaikki oleellinen tieto löytyy jäsennellysti samasta oppimisympäristöstä. Videoilta työvaiheet on helppo kerrata oman työn lomassa ja esimerkiksi keskeisimmistä ohjekirjojen sivuista otetut kuvat löytyvät videon yhteydestä infotagia klikkaamalla. Vuosittain ThingLinkillä tehty virtuaalinen oppimisympäristö helpottaa ainakin 40-50 työntekijän arkea.

Kuvakaappaus sähköasentajan työtä esittelevästä videosta.
Kuvakaappaus videosta, jossa sähköasentajan työtehtävät käydään läpi.

“Oppimisympäristö mahdollistaa ammattiin oppimisen alun aikaisempaa nopeammin, kun materiaalia voi katsoa vaikka opastaja ei olisikaan paikalla. Alun oppimiskäyrä on jyrkempi kuin aikaisemmin.”

Ari Hämäläinen, Norelco

Lue lisää Norelcon oppimisympäristöstä täältä

3. Skenaariopohjainen oppiminen simuloi korkean riskin tilanteita

Skenaariopohjainen oppiminen simuloi todellisen maailman ongelmia, esimerkiksi toimimista hälytystilanteessa sähköasemalla. Virtuaalimaailmassa on hyvä harjoitella myös päätöksentekoa paineen alla ja yhteistyötä muiden työntekijöiden kanssa. Koulutuksissa skenaariot toimivat hyvänä keskustelun avaajana. Myös ongelmatilanteiden esiin nostamia tunteita ja kysymyksiä voidaan käydä läpi koulutuksissa. Näin työntekijät ovat entistä valmiimpia ratkomaan todellisen maailman ongelmatilanteita.

Energia-alan yritykset ovat kiinnostuneita  helppokäyttöisistä työkaluista joiden  avulla polutettujen oppimiskokemusten  luominen on käy nopeasti. 

ThingLinkin uuden skenaariotyökalun selkeä näkymä auttaa oppimispolkujen rakentamisessa ja skenaarioissa voi hyödyntää monipuolisesti mediaa 360-kuvista 3D-malleihin. Skenaario ja oppimiskokemus kehittyvät oppijan tekemien valintojen perusteella. 360-kuvilla, videoilla, 3D-malleilla ja infotageilla voi luoda todentuntuisen ongelmatilanteen, jota oppija pääsee ratkaisemaan – myös VR-laseilla. Kysymykset ja monivalinnat kuljettavat tarinaa eteenpäin. 

Tutustu skenaariotyökaluun tarkemmin täällä.

Oletko kiinnostunut ThingLinkin suunnittelu- ja sisällöntuotantopalveluista?

Tarvitsetko yhteistyökumppania interaktiivisten 360-ympäristöjen suunnitteluun, kuvaamiseen ja rakentamiseen? Kaipaatko tukea koulun tai yrityksen tilojen esittelyssä, perehdytyksissä, koulutuksissa tai verkkokoulutusmateriaalien tuottamisessa? ThingLinkin suunnittelu- ja sisällöntuotantopalvelut räätälöidään tarpeidesi mukaan ja ne voivat sisältää esimerkiksi:

  • kierroksen tai esittelyn suunnittelun ja toteutuksen interaktiivisten sisältöjen suunnitteluun ja kuvaamiseen erikoistuneen ammattilaisen kanssa
  • kuvaukset ja editoinnin: kuvat, videot, 360-kuvat, 360-videot, drone-kuvat
  • verkkokurssin tai -valmennuksen suunnittelun, toteutuksen ja ThingLinkin käyttökoulutuksen yhteistyössä asiakkaan kanssa

Lue lisää ja ota yhteyttä:

Aleksi Komu

Sales & Partnerships Director 

aleksi@thinglink.com

+358 50 379 3818

Kysymyksiä?

Voit aina ottaa meihin suoraan yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää. Liity myös yhteisöihimme – erityisesti ThingLink Opetuksessa -ryhmään. Olemme todella ylpeitä ryhmistämme ja siitä, miten niissä otetaan vastaan uudet ideat ja jaetaan niitä. Ryhmät toivottavat sinut ilolla tervetulleeksi.

Facebook ThingLink Education | Finland | Italia | Espana | Israel | India 

Twitter ThingLink | ThingLink Education 

Älä epäröi ottaa yhteyttä meihin osoitteessa education@thinglink.com

]]>
Virtuaaliset oppimisympäristöt asiakaspalvelualan koulutuksissa https://www.thinglink.com/blog/virtuaaliset-oppimisymparistot-asiakaspalvelualan-koulutuksissa/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=virtuaaliset-oppimisymparistot-asiakaspalvelualan-koulutuksissa Mon, 26 Sep 2022 09:54:30 +0000 http://blog.tlsrv.net/?p=5830 Virtuaalisia oppimisympäristöjä hyödynnetään yhä enemmän asiakaspalvelualan koulutuksissa. Niissä voi harjoitella haastavia tilanteita turvallisesti, perehtyä uusiin tiloihin ja kerrata työtehtäviä videoilta. 

Gradiassa liiketoiminnan opiskelijat pääsevät harjoittelemaan reklamaatiotilanteita todentuntuisten simulaatioiden avulla. Hotel & Spa Resort Järvisydämen uudet työntekijät puolestaan tutustuvat virtuaalisen kierroksen avulla hotellin laajoihin tiloihin. 

Tähän artikkeliin on koottu esimerkkejä ThingLinkin käytöstä asiakaspalvelualalla.

1. Haastavia asiakastilanteita harjoitellaan VR-laseilla Gradiassa

Gradiassa luotiin ThingLinkillä 360-videosimulaatioteknologiaa hyödyntävä oppimisympäristö. Liiketoiminnan opiskelijat pääsevät harjoittelemaan todentuntuisia, simuloituja asiakastilanteita. 

Asiakasreklamaatioiden hoitaminen on keskeinen osa myyjän ja asiakaspalvelijan työtä. Vuorovaikutustilanteiden harjoitteleminen opintojen aikana on kuitenkin perinteisesti ollut haastavaa. Nyt harjoittelu onnistuu virtuaalisessa oppimisympäristössä missä ja milloin vain. Kokonaisuus on kustannustehokas ja tukee ongelmanratkaisutaitojen kehittymistä ja kykyä soveltaa koulussa opittua käytäntöön.

Pääset tutustumaan Gradian oppimisympäristöön tarkemmin yllä olevasta Virtuaalisen oppimisympäristön käyttö luokkatilassa -videosta.

Toteutuksessa on hyödynnetty ThingLinkin skenaariotyökalua, jonka avulla todellisen maailman tilanteiden ja ongelmien simulointi onnistuu helposti. Skenaario – tässä tapauksessa haastava asiakaspalvelutilanne – kehittyy oppijan tekemien valintojen perusteella. Virtuaalitodellisuudessa on turvallista kokeilla erilaisia ratkaisuja ja nähdä, miten ne vaikuttavat vuorovaikutustilanteeseen. 

Tulevaisuudessa oppimisympäristöä voidaan myös laajentaa kohti simulaatiomaailmaa, jossa opiskelija voi liikkua vapaasti valmiiksi rakennettujen skenaarioiden ohella.

“Simulaatiot ovat tutkitusti tehokas tapa oppia uutta. Tekemällä oppiminen jättää pysyvämmän ja syvemmän muistijäljen kuin esimerkiksi aiheesta lukeminen ja kirjalliset tehtävät. Kun teoriassa opiskeltua sisältöä vahvistetaan käytännön harjoituksilla, osataan toimintatapa paremmin myös aidoissa työtilanteissa. Ensimmäiset palautteet opiskelijoilta ovat positiivisia ja osoittavat, että vastaaville toteutuksille on tilausta.”

Jaana Eirtovaara, Gradia

Lue lisää Gradian VR-oppimisympäristöstä täältä.

Lue lisää ThingLinkin skenaariotyökalusta täältä ja skenaariopohjaisesta oppimisesta täältä

2. Virtuaalikierrokset tutustuttavat tiloihin Hotel & Spa Resort Järvisydämessä

Hotel & Spa Resort Järvisydämen uusille työntekijöille luotiin virtuaalinen perehdytysmateriaali osana Samiedun eWorking-hanketta. Järvisydämessä on monipuoliset palvelut, jotka sijoittuvat moniin rakennuksiin laajalle alueelle. Virtuaalinen perehdytysmateriaali luotiin, jotta uusien työntekijöiden ja Samiedun työssäoppijoiden olisi helpompi ottaa tilat ja työtehtävät haltuun. 

Yllä olevasta upotuksesta pääset tutkimaan perehdytysmateriaalin pohjalta luotua demoa tarkemmin. Varsinaisessa perehdytysmateriaalissa uusi työntekijä liikkuu tiloista toiseen siirtymien avulla. 

Virtuaalisessa oppimisympäristössä tiloissa on helppo liikkua ja uudet työntekijät pääsevät tutustumaan videoiden avulla esimerkiksi välinevuokraamon työntekijöihin jo etukäteen. Tämä voi madaltaa kynnystä työharjoittelun aloittamiseen ja helpottaa tiloissa suunnistusta. Työn lomassa materiaalien avulla on myös helppo kerrata työvaiheita. Mahdollisuus itsenäiseen perehtymiseen säästää myös perehdyttäjien aikaa ja kustannuksia. 

Lue lisää Hotel & Spa Resort Järvisydämen perehdytysmateriaaleista täältä.

Oletko kiinnostunut ThingLinkin suunnittelu- ja sisällöntuotantopalveluista?

Tarvitsetko yhteistyökumppania interaktiivisten 360-ympäristöjen suunnitteluun, kuvaamiseen ja rakentamiseen? Kaipaatko tukea koulun tai yrityksen tilojen esittelyssä, perehdytyksissä, koulutuksissa tai verkkokoulutusmateriaalien tuottamisessa? ThingLinkin suunnittelu- ja sisällöntuotantopalvelut räätälöidään tarpeidesi mukaan ja ne voivat sisältää esimerkiksi:

  • kierroksen tai esittelyn suunnittelun ja toteutuksen interaktiivisten sisältöjen suunnitteluun ja kuvaamiseen erikoistuneen ammattilaisen kanssa
  • kuvaukset ja editoinnin: kuvat, videot, 360-kuvat, 360-videot, drone-kuvat
  • verkkokurssin tai -valmennuksen suunnittelun, toteutuksen ja ThingLinkin käyttökoulutuksen yhteistyössä asiakkaan kanssa

Lue lisää ja ota yhteyttä:

Aleksi Komu

Sales & Partnerships Director 

aleksi@thinglink.com

+358 50 379 3818

Kysymyksiä?

Voit aina ottaa meihin suoraan yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää. Liity myös yhteisöihimme – erityisesti ThingLink Opetuksessa -ryhmään. Olemme todella ylpeitä ryhmistämme ja siitä, miten niissä otetaan vastaan uudet ideat ja jaetaan niitä. Ryhmät toivottavat sinut ilolla tervetulleeksi.

Facebook ThingLink Education | Finland | Italia | Espana | Israel | India 

Twitter ThingLink | ThingLink Education 

Älä epäröi ottaa yhteyttä meihin osoitteessa education@thinglink.com

]]>
3D-mallit ja 360-videot tukevat oppimista sairaanhoitajien koulutuksissa https://www.thinglink.com/blog/novapoke/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=novapoke Tue, 23 Aug 2022 07:40:25 +0000 http://blog.tlsrv.net/?p=5492 Keski-Suomen sairaanhoitopiiri KSSHP ja Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistoPoke loivat yhteistyössä 3D-malleja hyödyntävän oppimisympäristön ThingLinkillä. Materiaaleja käytetään Keski-Suomen Sairaala Novan koulutuksissa Jyväskylässä.

3D-mallien avulla sairaanhoidon laitteiden käyttöön pääsee tutustumaan milloin ja missä vain. 3D-mallit ja 360-videot konkretisoivat laitteiden käyttöä ja toimivat niin kesätyöntekijöiden perehdytyksissä kuin kokeneiden työntekijöiden kertausmateriaalinakin. 

Koulutustilaisuuksissa virtuaalimateriaalit tarjoavat myös mahdollisuuden käänteiseen opetukseen. Työntekijät voivat perehtyä aiheeseen ja laitteiden käyttöön virtuaalisessa oppimisympäristössä 3D-mallien, videoiden ja infotagien avulla jo etukäteen, jolloin opetustilanteessa voidaan keskittyä enemmän käytännön harjoitteluun. 

3D-malleja sairaalan ja ammattiopiston yhteistyönä 

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän omistaa 21 keskisuomalaista kuntaa ja se on Suomen suurin ei-yliopistollinen sairaanhoitopiiri. Keski-Suomen Sairaala Nova sijaitsee Jyväskylässä ja on sairaanhoitopiirin erikoissairaanhoitoa tarjoava yksikkö. Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto POKE tarjoaa ammatillista tutkintokoulutusta ja täydennyskoulutusta. Opinnoissa panostetaan erityisesti henkilökohtaiseen ohjaukseen ja tekemällä oppimiseen. Ammattiopisto suunnittelee koulutuksia myös yritysten tarpeisiin ja tekee tiivistä yhteistyötä alueen työnantajien kanssa. 

Poken digitaalisten oppimisympäristöjen asiantuntija Pekka Ouli on kouluttanut Novan henkilökuntaa 3D-mallien käytössä ja ThingLink-oppimisympäristöjen rakentamisessa. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin tekninen asiantuntija Antti Mähönen toimii sisällöntuotannon teknisenä tukena Novan koulutusyksikössä. 3D-mallien käyttöönotto on sujunut hyvin sairaalan ja koulun yhteistyönä. 

POKElta sisällöntuotannossa olivat mukana lehtori Milja Forsman, suunnittelija Katja Huttunen, opettaja Matti Nurro ja lehtori Ulla Martinmäki. Materiaalien tuottajana on toiminut Novan opetushoitaja Milla Sivonen. Hän myös hyödyntää materiaaleja kouluttaessaan uusia päivystyksen työntekijöitä. Materiaaleja onkin käytetty esimerkiksi kesätyöntekijöiden perehdytyksissä. 

Sairaalassa kaivattiin uutta oppimateriaalia 

3D-malleja ja videoita hyödyntävät koulutusmateriaalit syntyivät Novan tarpeesta kuvata akuuttihuoneen laitteiden käyttöä kesätyöntekijöille ja POKEn tarpeesta löytää lisää työelämän esimerkkejä sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille. 

Koulutusmateriaaleissa käydään läpi akuuttihuoneen laitteiden käyttöä videoiden, infotagien, 3D-mallien ja mobiilipelin avulla.

Novalla todettiin, että esimerkiksi Corpuls-defibrillaattorin käytöstä kaivattiin koulutusmateriaalia, sillä uuteen sairaalaan siirryttäessä saatiin myös uusi laite. Defibrillaattorin käytöstä luotiin ThingLink-video ennakkoperehdytysmateriaalina ja se on kerännyt jo 1500 katselukertaa. Materiaali on helpottanut kouluttajan työtä, kun työntekijät ovat voineet tutustua laitteeseen jo ennen koulutusta. Video toimii myös kertausmateriaalina. Defibrillaattorista luotu 3D-malli antaa mahdollisuuden tarkastella laitetta eri puolilta ja 3D-malliin lisätyt tagit tarjoavat lisätietoja. Laitteen käytöstä on luotu myös mobiilipeli seppo.io-alustalla. Peli linkitettiin ThingLinkiin osaksi koulutusmateriaalia. 

3D-mallit syntyivät Novan ja POKEn yhteistyönä

POKEssa 3D-malleja käytetään laajasti osana opetusta. Esimerkiksi 3D-tulostaminen ja patsaiden skannaaminen on opiskelijoille tuttua. Rakennusalan opiskelijat ovat luoneet esimerkiksi roskakatoksista 3D-malleja, joiden asettumista pihaan asiakas voi testata AR-laseilla. 

Esimerkiksi PHILIPS V6O-hengityslaitteen osat on nimetty tagien avulla.

POKE koulutti Novan henkilökuntaa 3D-mallien luomiseen käytettävän tekniikan, fotogrammetrian, käytössä ja 360-kuvauksessa. Novalla oltiin tyytyväisiä siihen, että sairaalan työntekijät voivat luoda 3D-mallin nopeasti itse. Myös 360-kuvien ottaminen oli helppoa. Ammatillista näkemystä tarvitaan ennen kaikkea kuvausten käsikirjoituksen tekoon, kun pohditaan, mitä aiheita kuvataan ja miten tiedot esitetään koulutusmateriaalissa. 

Oxylog-ventilaattoriin pääsee tutustumaan käyttövideoiden lisäksi myös 3D-mallin avulla.

Nova kuvasi ja tuotti koulutusmateriaalit itse POKEn opastamana. Näin voitiin varmistaa, että koulutusmateriaaleihin saatiin se näkökulma, jota sairaanhoidon perehdytyksissä tarvittiin. Kun materiaalit ovat itse luotuja, Novan henkilökunnan on myös helppoa päivittää niitä tarvittaessa. 
Käyttökokemuksia ja jatkotoiveita

“360-ympäristöt yhdistettynä AR:ään ovat helpoimmin käyttöön otettavia kokonaisuuksia organisaatiossa. Keskeistä on, että organisaatio voi tuottaa itse materiaalia.”

Pekka Ouli, POKE

Sisällöntuotanto on sujunut mukavasti ja siihen on saatu myös tukea. Novalla teknistä tukea on antanut Antti Mähönen. Myös ThingLink-tiimi tarjoaa tukea kuvauksiin, pedagogiseen suunnitteluun ja sisällöntuotantoon (lisätietoja alla). 

Novalla virtuaalisia koulutusmateriaaleja käytetään myös rekrytoinneissa, kun halutaan esitellä sairaalan tiloja esimerkiksi työhaastatteluissa. Näin hakijoille voidaan näyttää helposti VR-laseilla Novan uusia tiloja. Antti ja Pekka toteavat, että Keski-Suomen alueelle voi olla haastavaa löytää uusia työntekijöitä. Novan uudet, viihtyisät tilat ja niiden näkyväksi tekeminen VR-laseilla auttavat osaltaan rekrytoinneissa. 

Tulevaisuudessa ThingLinkin käyttö laajenee Novalla, kun organisaatiossa saadaan käyttöön myös ThingLinkin skenaariotyökalu ja Novan henkilökunta pääsee luomaan uusia materiaaleja skenaarioiden avulla. ThingLink-tiimi järjestää Novalla aiheesta koulutuksen ja sen jälkeen uusia materiaaleja päästään ideoimaan. 

Skenaarioiden avulla voidaan luoda oppimispolkuja, joilla käyttäjä etenee vastaten kysymyksiin. Näin voidaan tutustua esimerkiksi hoitotyön eri vaiheisiin ja käyttäjä pääsee testaamaan osaamistaan vastaamalla kysymyksiin. Skenaarioiden käyttöä hoitoalan koulutuksissa on kuvattu tarkemmin tässä blogikirjoituksessa, jossa kerrotaan, miten Samiedulla luotiin Aivohalvauspotilaan hoitopolku -oppimateriaali skenaarioiden avulla. 

Oletko kiinnostunut ThingLinkin suunnittelu- ja sisällöntuotantopalveluista?

Tarvitsetko yhteistyökumppania interaktiivisten 360-ympäristöjen suunnitteluun, kuvaamiseen ja rakentamiseen? Kaipaatko tukea koulun tai yrityksen tilojen esittelyssä, perehdytyksissä, koulutuksissa tai verkkokoulutusmateriaalien tuottamisessa? ThingLinkin suunnittelu- ja sisällöntuotantopalvelut räätälöidään tarpeidesi mukaan ja ne voivat sisältää esimerkiksi:

  • kierroksen tai esittelyn suunnittelun ja toteutuksen interaktiivisten sisältöjen suunnitteluun ja kuvaamiseen erikoistuneen ammattilaisen kanssa
  • kuvaukset ja editoinnin: kuvat, videot, 360-kuvat, 360-videot, drone-kuvat
  • verkkokurssin tai -valmennuksen suunnittelun, toteutuksen ja ThingLinkin käyttökoulutuksen yhteistyössä asiakkaan kanssa

Lue lisää ja ota yhteyttä:

Aleksi Komu

Sales & Partnerships Director 

aleksi@thinglink.com

+358 50 379 3818

Kysymyksiä?

Voit aina ottaa meihin suoraan yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää. Liity myös yhteisöihimme – erityisesti ThingLink Opetuksessa -ryhmään. Olemme todella ylpeitä ryhmistämme ja siitä, miten niissä otetaan vastaan uudet ideat ja jaetaan niitä. Ryhmät toivottavat sinut ilolla tervetulleeksi.

Facebook ThingLink Education | Finland | Italia | Espana | Israel | India 

Twitter ThingLink | ThingLink Education 

Älä epäröi ottaa yhteyttä meihin osoitteessa education@thinglink.com

]]>
eWorking-hankkeessa luodaan simulaatioita todellisista tilanteista ensihoidon, matkailun ja liiketoiminnan opintoja varten https://www.thinglink.com/blog/eworking/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=eworking Thu, 30 Jun 2022 07:15:22 +0000 http://blog.tlsrv.net/?p=5449 Ammattiopisto Samiedun eWorking-hankkeessa opettajat ja työnantajat luovat yhdessä koulutusmateriaalia, josta hyötyvät sekä opiskelijat että uudet työntekijät. Ensihoidon opetukseen luodaan ThingLinkillä oppimateriaalia potilasluokittelusta, aivohalvauspotilaan hoidosta ja hälytysajosta. Materiaali tulee hyödyttämään myös pelastuslaitoksen työntekijöitä. Matkailualalla perehdytysmateriaaleja luodaan Samiedun ja Hotel & Spa Resort Järvisydämen yhteistyönä kesätyöntekijöille ja opiskelijoille. ThingLink-tiimi on toiminut hankkeessa kouluttajana sekä suunnittelun ja tuotannon taustatukena koko prosessin ajan. Yhteistyö on ollut mukavaa ja kaikki hyötyvät. 

Yhteistuottaminen on palkitsevaa

eWorking-hanke on kaksivuotinen EU-rahoitteinen kehittämishanke, joka jatkuu elokuuhun 2023. Hankkeen tavoitteena on tehdä työpaikalla tapahtuvasta digioppimisesta innostavaa ja elämyksellistä yhteistyössä yritysten ja muiden työnantajien kanssa. Teemoina ovat muun muassa simulaatio-oppiminen, digiympäristöt työhön perehtymisen tukena ja etätyössäoppiminen. Pilottialoina toimivat perustason ensihoidon koulutus, liiketoiminnan perustutkinto sekä ravintola- ja matkailuala. Hankkeessa luotua oppimateriaalia käytetään muun muassa työssäoppimisjaksoilla.

Projektipäällikkö Sami Pirhosen mukaan hankkeen kantavana teemana on, että opettajat ja työelämän edustajat pääsevät yhdessä suunnittelemaan, kuvaamaan ja tuottamaan ajantasaista oppimateriaalia. Oppimateriaalien ajantasaisuus on keskeistä oppimisen kannalta. Se auttaa myös sisällöntuotannossa, kun kaikilla yhteistyökumppaneilla on automaattisesti uusin versio käytössä. Sami toteaakin, että eri alustojen rinnakkain käyttäminen ja ristiin linkittäminen on tärkeää ja hyvin toteutettuna myös onnistuu luontevasti. ThingLink, Canva, Padlet ja Miro toimivat hyvin yhteen ja integraatiot ja ristiin linkittäminen tekevät käytöstä sujuvaa. 

“Oppimisympäristönä ThingLinkin etuna on, että oppimateriaali on helposti kaikkien sisällöntuottajien muokattavissa – sisältöjä voi päivittää itse milloin vain.”

Sami Pirhonen, Samiedu

Visuaalisten, interaktiivisten materiaalien online-tuottaminen yhdessä yritysten kanssa on Samiedulla vielä melko uutta. Prosessissa on opittu paljon ja yhdessä luominen on ollut palkitsevaa. Materiaalien jakaminen hyödyttää sekä koulua että työelämää. eWorking-hankkeen tavoitteena onkin tuottaa laadukkaita oppimateriaaleja valittuihin teemoihin, konseptoida parhaita käytäntöjä esimerkiksi luomalla skenaariomalleja Miro-boardiin ja kannustaa opettajia luomaan sisältöjä. 

“Yhteistyö ThingLink-tiimin kanssa on ollut palkitsevaa ja tukea on saanut nopeasti.”

Sami Pirhonen, Samiedu

Matkan varrella on opittu paljon muun muassa kuvauksesta, pedagogisesta suunnittelusta, sisällöntuotannosta ja skenaarioiden luomisesta. Milja ja Sami ovat kokoamassa parhaita vinkkejä ThingLinkin ja Samiedun yhteistyönä skenaariomanuaaliin. Opas on luotu Samiedun opettajia varten, mutta on kenen tahansa käytettävissä. Sami kokoaa skenaariomanuaalin ja ThingLink-koulutusten pohjalta myös vinkkilistaa Samiedun opettajille interaktiivisten esitysten luomiseen.

Oppimateriaaleja ensihoitoon

eWorking-hankkeessa on luotu oppimateriaaleja muun muassa ensihoidon tarpeisiin. Opettajat ovat toimineet kuvaajina ja sisällöntuottajina ja ThingLinkin Henri Pennanen ja Milja Putkonen ovat tukeneet järjestämällä koulutuksia ja auttamalla oppimateriaalien pedagogisessa suunnittelussa, 360-kuvauksissa ja toteutuksessa.

Nikki Kotilainen toimii Samiedussa ensihoidon opettajana. Hän kertoo, että tuotetut materiaalit hyödyttävät sekä alan opiskelijoita että jo valmistuneita työntekijöitä. Nikki työskentelee myös Etelä-Savon pelastuslaitoksen perehdytystiimissä, joten hän toimii hankkeessa sekä oppilaitoksen että työelämän edustajana. 

Kysyntää todentuntuisille oppimateriaaleille

Tarve oppimateriaalien tuottamiseen syntyi opetuksen arjessa. Opettajat huomasivat, että esimerkiksi potilasluokittelusta, aivohalvauspotilaan hoidosta ja hälytysajosta ei ollut riittävästi suomenkielistä todentuntuista, simulaatioihin perustuvaa oppimateriaalia. Esimerkiksi Saksassa vastaavaa materiaalia on tuotettu jo jonkin aikaa ja eWorking-hankkeessa halutaan edetä samaan suuntaan.

Perinteisesti potilasluokittelun opetuksessa on käytetty paperisia tuulilasiraportteja, joita alan ammattilaiset hyödyntävät myös oikeassa työssä. Onnettomuustilanteissa ensimmäinen paikalle saapuva viranomaisyksikkö lähettää tuulilasiraporttina nopean, ytimekkään yleiskuvauksen muille yksiköille, jotka ovat saapumassa onnettomuuspaikalle. Opetustilanteissa opiskelija on kutsuttu luokkaan, hänelle on näytetty tuulilasiraportti ja häntä on pyydetty selittämään, miten hän toimisi potilasluokittelussa. 

Opettajat huomasivat kuitenkin, että opiskelijat hyötyisivät todentuntuisemmasta oppimateriaalista. Kun ensihoidon ammattilainen saapuu onnettomuuspaikalle, hän joutuu tekemään potilasluokittelun hyvin nopeasti haastavissa olosuhteissa. Opiskelijoille haluttiinkin antaa tilaisuuksia harjoitella esimerkiksi onnettomuustilanteen esiinnostamien tunteiden käsittelyä ja kykyä päätöksentekoon paineen alla.

“ThingLink-toteutuksen etuna on, että ensihoidon hektisen työn inhimillisiä tekijöitä – tilannejohtajuutta ja vaikean tilanteen hallussa pitämistä – pääsee harjoittelemaan.”

Nikki Kotilainen, Samiedu

VR-simulaatioilla harjoitellaan potilasluokittelua  

Nyt hankkeessa ollaan luomassa interaktiivisia oppimateriaaleja, jotka tarjoavat opiskelijoille aidontuntuisen VR-kokemuksen onnettomuustilanteeseen saapumisesta. Opetustilanteessa myös VR-simulaatioharjoituksen mukanaan tuomien haastavien tunteiden käsittely on mahdollista rauhallisessa ympäristössä, oikeita hoitotoimenpiteitä voi harjoitella ja saada opettajalta palautetta jatkoa varten. Kun hoitoprotokollaa saa harjoitella riittävästi autenttisten simulaatioiden avulla, todelliset hoitotyön tilanteet helpottuvat. 

“ThingLink-toteutus VR-laseilla tuo simulaatio-opetukseen realistisuutta ja realistisia tunteita.”

Nikki Kotilainen, Samiedu

Aivohalvauspotilaan kohtaamiseen ja hoitoon ohjaukseen on jo luotu skenaarioihin perustuvaa oppimateriaalia. Opiskelija etenee skenaariossa vaihe vaiheelta, tunnistaa potilaan oireita ja tekee päätöksiä hoitoprotokollan mukaisesti. 

“Hoitotyössä protokolla on keskeinen ja skenaariomainen oppiminen sopiikin erityisen hyvin hoitoalan opetukseen.”

Nikki Kotilainen, Samiedu
Aivohalvauspotilaan hoitopolku -oppimateriaalissa opiskelija harjoittelee oikeaa hoitoprotokollaa skenaarion avulla. Yllä on kuvakaappaus oppimateriaalista.

Tavoitteena skenaarioilla toteutetut oppimispolut 

Seuraavaksi eWorking-hankkeessa ollaan luomassa skenaarioihin perustuvaa oppimateriaalia hälytysajosta. Tarkoituksena on kuvata opiskelijalle, mitä hälytysajoneuvon kuljettajan on tärkeää huomioida liikenteessä – miten esimerkiksi vaihdetaan kaistaa turvallisesti. Tavoitteena on taltioida videolle kokeneen kuljettajan huomioita. Kokonaisuuteen voidaan myös lisätä kysymyksiä opiskelijoille esimerkiksi ThingLinkin skenaariotyökalulla, jolloin seuraavaan osioon pääsee siirtymään vasta kun kysymyksiin on osannut vastata oikein. Toisaalta skenaariotyökalulla voi luoda myös vaihtoehtoisia polkuja, jolloin opiskelija pääsee tekemään virheratkaisuja turvallisessa, virtuaalisessa ympäristössä ja voi oppia niistä. Oppimateriaalin avulla kokeneempien kollegoiden hiljaista tietoa saadaan visuaaliseen ja tarinalliseen muotoon ja opiskelija pääsee testaamaan osaamistaan. 

Tulevaisuudessa eWorking-hankkeessa halutaan luoda materiaalia myös työparitoiminnan harjoitteluun hoitotilanteissa. Skenaarioiden avulla voisi harjoitella, miten potilas kohdataan protokollamaisen mallin mukaisesti ja miten työparin toiminta otetaan huomioon omassa toiminnassa.

Helppokäyttöisyys madalsi kynnystä

Aivohalvauspotilaan hoitopolku -oppimateriaalia on jo ehditty testata opiskelijaryhmällä ja kokemukset olivat rohkaisevia. ThingLink koettiin helpoksi käyttää ja erityisen tärkeää oli, että materiaalia saattoi itse tuottaa ja muokata nopeasti. 

Opiskelijat kokivat oppimateriaalin hyvänä ja opettavaisena sen todentuntuisuuden ansiosta. Opiskelijat kommentoivat, ettei heillä ollut aikaisempaa kokemusta vastaavan oppimateriaalin käytöstä. Suurin osa opiskelijoista vastasi haluavansa opiskella tämänkaltaisen materiaalin avulla myös tulevaisuudessa, koska “oppiminen oli mielekästä ja interaktiivista”. Opiskelijat antoivat materiaalista hyvää ja rakentavaa palautetta sekä tärkeitä kehitysehdotuksia materiaalin kehittämistä varten.

Perehdytysmateriaalia matkailualalle

eWorking-hankkeessa on tuotettu perehdytysmateriaalia myös matkailualan tarpeisiin. Hotel & Spa Resort Järvisydän toimii Samiedun kumppanina ja hankkeessa on tuotettu koulutusmateriaalia hotellin kesätyöntekijöiden perehdytykseen. Koulutusmateriaali tukee myös Samiedun opiskelijoita, jotka pääsevät tutustumaan etukäteen työssäoppimisjakson työtehtäviin hotellissa.

Materiaalia ovat tuottaneet Järvisydämen Jaana Viitanen, palvelupäällikkö  Laura Ilvonen sekä Samiedun Sami Pirhonen ja matkailu- ja ravintola-alan opettaja Sanna Valovuori. ThingLinkin Henri Pennanen ja Milja Putkonen ovat tukeneet teknisessä toteutuksessa, toimineet kouluttajina ja neuvoneet tuotannon eri vaiheissa. 

Helppo pääsy laajalle alueelle

Järvisydän-hotellissa on monipuoliset palvelut ja tiloja laajalla alueella. Jotta Samiedun työssäoppijoiden ja uusien työntekijöiden perehtyminen työtehtäviin sujuisi mukavasti, haluttiin eri tiloista koota selkeä interaktiivinen perehdytyspaketti. Materiaalin avulla työntekijöiden on helppo kerrata, mitä mistäkin paikasta löytyy. Esimerkiksi välinevuokraamon ja span työntekijät tulevat tutuiksi ulkonäöltä ja nimeltä jo videoilta, mikä auttaa uusia työntekijöitä muistamaan, kuka työskentelee missäkin tehtävässä. Materiaalit auttavat myös Samiedun opiskelijoita, jotka pääsevät ThingLink-toteutuksen ansiosta tutustumaan työtehtäviin jo ennen työssäoppimisjaksoa. Tämä auttaa erityisesti niitä opiskelijoita, jotka jännittävät harjoittelua etukäteen. ThingLink-toteutusta voi katsoa milloin ja missä vain ja se tarjoaa myös kertausmahdollisuuden työn lomassa. 

Yllä olevaan upotukseen on kuvattu perehdytysmateriaalin aloitusnäkymä ja dronekuva Järvisydämen tiloista. Yllä oleva upotus on demoversio perehdytysmateriaalista ja siksi siirtymien avulla ei pääse liikkumaan dronekuvaa pidemmälle.

Laura ja Sanna kertovat, että tuotantoprosessi on ollut hyvin opettavainen sekä Järvisydämelle että Samiedulle. Matkan varrella on opittu valokuvausta ja sisällötuotantoa ja pohdittu esimerkiksi, millaisia siirtymiä kannattaa tehdä ja missä tilanteissa kannattaa käyttää 360-kuvia. Huomattiin myös, että kaikkea informaatiota ei kannata laittaa samaan esitykseen, jotta perehdytysmateriaali pysyisi selkeänä. 

Lopputuloksena on todella selkeä kokonaisuus, jossa käyttäjän on helppo liikkua. Toteutuksessa on luotu polkuja, joita seuraamalla pääsee liikkumaan loogisesti esimerkiksi välinevuokraamossa. Valmiiden polkujen lisäksi toteutuksessa haluttiin antaa käyttäjille mahdollisuus valita vapaasti, missä järjestyksessä he tutustuvat tiloihin. Tämä onnistuu hyvin dronekuvan avulla, joka toimii karttana ja yleiskatsauksena alueelle.

Yllä olevasta upotuksesta pääset tutkimaan perehdytysmateriaalin pohjalta luotua demoa tarkemmin. Varsinaisessa perehdytysmateriaalissa uusi työntekijä liikkuu tiloista toiseen siirtymien avulla. 

Opiskelijat arvostivat selkeyttä

Perehdytysmateriaalia tullaan hyödyntämään Järvisydämen kesätyöntekijöiden opastuksessa. Heiltä palautetta ei olla vielä ehditty saada, mutta Samiedun opiskelijat ovat jo testanneet oppimateriaalia ja se on kerännyt kiitosta. Materiaali on koettu selkeänä ja helppona käyttää. ThingLinkin avulla Järvisydämen tiloihin ja työhön pääsi tutustumaan pienellä kynnyksellä. Myös tuottaminen ThingLinkillä onnistui mukavasti. Erityisesti arvostettiin mahdollisuutta luoda itse materiaaleja ja muokata niitä tarvittaessa.  

Jatkosuunnitelmia

Tulevaisuudessa Järvisydämessä aiotaan luoda syventävää perehdytysmateriaalia eri toimipisteistä ja tehtävänkuvista. Myös turvallisuusperehdytyksiä ja markkinointimateriaalia voitaisiin luoda ThingLinkillä. Tähän mennessä perehdytysmateriaalit on luotu siirtymillä, mutta jatkossa hankkeessa haluttaisiin käyttää myös ThingLinkin skenaarioita. Niiden avulla esimerkiksi turvallisuuskierroksiin voi luoda vaihtoehtoisia polkuja, jolloin käyttäjä etenisi materiaaleissa vastaamalla kysymyksiin ja tekemällä valintoja. Mahdollisuuksia on paljon ja ideoita on mukava toteuttaa, kun sisällöntuotantoa on harjoiteltu ja apuakin saa tarvittaessa. 

Lisäksi Sami Pirhosen suunnitelmissa on saada jo alunperin kehitystyöhön mukaan lupautuneiden yhteistyökumppaneiden kanssa suunnitelmat käytäntöön. Muutamia yrityksiä kontaktoidaan siis uudelleen syksyllä liiketoiminnan ja matkailun aloilta. 

Oletko kiinnostunut ThingLinkin suunnittelu- ja sisällöntuotantopalveluista?

Tarvitsetko yhteistyökumppania interaktiivisten 360-ympäristöjen suunnitteluun, kuvaamiseen ja rakentamiseen? Kaipaatko tukea koulun tai yrityksen tilojen esittelyssä, perehdytyksissä, koulutuksissa tai verkkokoulutusmateriaalien tuottamisessa? ThingLinkin suunnittelu- ja sisällöntuotantopalvelut räätälöidään tarpeidesi mukaan ja ne voivat sisältää esimerkiksi:

  • kierroksen tai esittelyn suunnittelun ja toteutuksen interaktiivisten sisältöjen suunnitteluun ja kuvaamiseen erikoistuneen ammattilaisen kanssa
  • kuvaukset ja editoinnin: kuvat, videot, 360-kuvat, 360-videot, drone-kuvat
  • verkkokurssin tai -valmennuksen suunnittelun, toteutuksen ja ThingLinkin käyttökoulutuksen yhteistyössä asiakkaan kanssa

Lue lisää ja ota yhteyttä:

Aleksi Komu

Sales & Partnerships Director 

aleksi@thinglink.com

+358 50 379 3818

Kysymyksiä?

Voit aina ottaa meihin suoraan yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää. Liity myös yhteisöihimme – erityisesti ThingLink Opetuksessa -ryhmään. Olemme todella ylpeitä ryhmistämme ja siitä, miten niissä otetaan vastaan uudet ideat ja jaetaan niitä. Ryhmät toivottavat sinut ilolla tervetulleeksi.

Facebook ThingLink Education | Finland | Italia | Espana | Israel | India 

Twitter ThingLink | ThingLink Education 

Älä epäröi ottaa yhteyttä meihin osoitteessa education@thinglink.com

]]>
Virtuaalisessa HyGGe-koulussa hyvinvointiteknologia tulee tutuksi tarinoiden avulla https://www.thinglink.com/blog/virtuaalisessa-hygge-koulussa-hyvinvointiteknologia-tulee-tutuksi-tarinoiden-avulla/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=virtuaalisessa-hygge-koulussa-hyvinvointiteknologia-tulee-tutuksi-tarinoiden-avulla Tue, 17 May 2022 13:34:34 +0000 http://blog.tlsrv.net/?p=5277 HyGGe-hankkeessa hyvinvointiteknologia halutaan tuoda tutuksi hyvinvointialan opiskelijoille ja ammattilaisille tarinoiden avulla. Aidontuntuiset caset auttavat muistamaan, että teknologia ei ole hoitotyöstä erillinen saareke, vaan sen tarkoituksena on tukea asiakkaiden arkea ja auttaa hyvinvointialan ammattilaisia keskittymään oleelliseen – asiakkaan kohtaamiseen. 

HyGGe Hyvinvointiteknologia hyödyksi -hankkeessa 8 oppilaitosta yhdisti voimansa ja tuotti laajan ja monipuolisen oppimisympäristön, jossa käyttäjä pääsee harjoittelemaan hyvinvointiteknologian käyttöä muun muassa päiväkodin ja kotihoidon arjessa. Oppimisympäristö hyödyntää useita alustoja, joilla tuotettu materiaali nivoutuu selkeäksi kokonaisuudeksi. ThingLinkillä toteutettiin muun muassa vierailut päiväkotiin ja ikäihmisen kotiin. Kaikille avoin oppimisympäristö palkittiin WinNovalla Vuoden pedagoginen teko – kunniamaininnalla. Oppimateriaali kerää positiivista palautetta ja sitä käytetään ammatillisessa opetuksessa ja ammattilaisten osaamisen kehittämisessä.

Kaikille avoin HyGGe-koulu 

HyGGe-koulu on virtuaalinen kaikille avoin oppimisympäristö, jossa harjoitellaan hyvinvointiteknologian käyttöä. HyGGe-koulua käytetään sosiaali- ja terveysalan opetuksessa ja siitä hyötyvät myös alan ammattilaiset, jotka haluavat päivittää osaamistaan. HyGGe-koulussa opitaan, miten asiakkaiden arkea, viihtymistä ja elämänhallintaa voidaan tukea esimerkiksi lukemista helpottavan suurennuslasivalaisimen tai liiketunnistimella toimivan yövalon avulla.

Kuvakaappaus HyGGe-koulun VR-näkymästä. Koulun aulasta pääsee tutustumaan tarinoihin HyGGe-koulun luokissa. Pääset tutustumaan HyGGe-koulun sivuihin klikkaamalla yllä olevaa kuvaa.

Oppimisympäristö koostuu polutetuista tarinoista, joiden kautta käyttäjä pääsee kokeilemaan esimerkiksi lastenhoitajan työtä päiväkodissa ja tutustumaan terveydenhoitajan työhön vastasyntyneiden hoidossa. Case-muotoiset tarinat sopivat hyvin opiskelijoille. Monet oppimisympäristön kokonaisuuksista toimivat myös VR-laseilla, mikä lisää autenttisuuden kokemusta.  

Oppimispolkujen lisäksi materiaalit on koottu virtuaaliseen HyGGe-kirjastoon aihepiireittäin. Kirjastosta opettajat löytävät yksittäiset tehtävät, asiakastarinat ja virtuaaliympäristöt nopeasti ja kirjasto toimii myös opiskelijoille oikopolkuna yksittäisiin materiaalin osiin.
Mukana 8 oppilaitosta

Oppimateriaalit on luotu opetushallituksen rahoittamassa HyGGe-projektissa, joka kesti marraskuusta 2019 maaliskuuhun 2022. Oppimateriaaleja ovat olleet tuottamassa kahdeksan oppilaitoksen opettajat. Mukana ovat olleet:

  • WinNova Länsirannikon Koulutus Oy
  • Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä LHKK
  • Tampereen kaupunki / Tampereen seudun ammattiopisto Tredu
  • Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä Novida
  • Salon seudun koulutuskuntayhtymä SSKKY
  • Turun kaupungin sivistystoimiala / ammatillinen koulutus
  • Koulutuskuntayhtymä Tavastia
  • Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia

Eri oppilaitoksista oli mukana tuottamassa oppimateriaaleja useita opettajia – monista kouluista sisältöjä oli luomassa 3–8 opettajaa, minkä lisäksi oppilaitoksista on osallistunut laajempi joukko opetusalan ammattilaisia materiaalien testaukseen ja kommentointiin. 

Virtuaalinen HyGGe-koulu rakennettiin HyGGe-verkoston ja 3DBearin tiiviissä yhteistyössä. 3DBear vastasi HyGGe-koulun käytännön toteutuksesta HyGGe-verkoston toiveiden pohjalta – aina polutuksen suunnittelusta käytännön toteuttamiseen ja visuaaliseen ilmeeseen.

WinNovalta materiaalien tuottamisesta vastasi HyGGe-tiimi, johon kuuluvat HyGGen projektipäällikkö Mirva Julkunen sekä hyvinvointiteknologian käyttöä opettavat hoitotyön lehtorit Eija Kallio ja Jonna Vuorinen. Mirva, Eija ja Jonna kertovat, että ajatus HyGGestä lähti liikkeelle tarpeesta luoda hyvinvointiteknologiaa esittelevää oppimateriaalia, joka vastaisi eri tutkintojen osien oppimistavoitteisiin ja tekisi hyvinvointiteknologiasta helpommin lähestyttävää. Virtuaalista oppimateriaalia oli luotu jonkin verran jo aikaisemmissa projekteissa, mutta HyGGen myötä oli mahdollista tuottaa laaja oppimateriaalipaketti, joka vastaisi koko tutkinnon tarpeisiin. 

Opettajat sisällöntuottajina

Mirva, Eija ja Jonna kertovat, että HyGGe-projektin osallistujat tapasivat ensimmäisen kerran helmikuussa 2020, juuri ennen kuin koronan vuoksi jouduttiin siirtymään etäopetukseen. Projekti oli lähtenyt liikkeelle halusta tuottaa digitaalista oppimateriaalia hyvinvointiteknologian käytöstä. Koronan myötä oltiin yhtäkkiä tilanteessa, jossa digiopetuksen käyttö ei ollut ainoastaan mahdollisuus, vaan siihen siirtymiseen oli pakottava tarve. Etäopetukseen sopivalle oppimateriaalille tuli suuri kysyntä. 

Samaan aikaan konsortiossa todettiin, että oppilaitosten opettajille pitäisi opettaa esimerkiksi 360-kuvauslaitteiston käyttö etänä. Oppilaitoksille oli hankittu 360-kuvauslaitteita, joilla opettajat kuvaisivat oppilaitosten ja yhteistyökumppaneiden tiloja. Opettajia varten luotiin ThingLink-oppimateriaali, jonka avulla 360-kuvausta, kameroiden käyttöä ja ohjelmia voisi hyödyntää. Ohjeiden avulla opettajat pääsivät kuvauksissa hyvin käyntiin ja koulujen tiloista, päiväkodeista ja asiakkaiden kotoa päästiin ottamaan 360-kuvia. Projektin aikana kuvattiin älykoti, ikäihmisen koti, TYKSin leikkaussali, kaksi päiväkotia sekä oppilaitosten omia tiloja. Lisäksi hyödynnettiin ilmaisia kuvapohjia, graafisia kuvia ja karttakuvia.


Click here to view the accessible version of this interactive content

Kotihoidon pakopelissä pääsee kokeilemaan lähihoitajan arkea asiakaskäynnille. Voit kokeilla peliä yllä olevasta upotuksesta.

360-kuvat toimivat pohjina, joiden päälle rakennettiin ThingLink-oppimisympäristö videoineen, infotageineen ja siirtymineen. ThingLink oli monissa oppilaitoksissa jo käytössä, joten sisällöntuottaminen alustalla oli valtaosalle opettajista tuttua. Mirva, Eija ja Jonna kertoivatkin, että projektissa haluttiin kannustaa opettajia hyödyntämään kuvauksissa omaa osaamistaan ja luomaan sisältöjä luovasti omalla tyylillään. Samalla haluttiin säilyttää oppimateriaalien kokonaisuus ehjänä. Käyttäjän näkökulmasta HyGGE-koulun vahvuutena onkin selkeä paketti, jossa eri oppilaitosten tuottamat materiaalit nivoutuvat yhteen. Oppimateriaalit on koottu Wonda-virtuaaliympäristöön, johon on upotettu myös ThingLink-kokonaisuuksia. Virtuaalisesta HyGGe-koulun rakentamisesta vastasi 3DBear. Käyttäjän näkökulmasta alustan vaihtaminen tapahtuu kuin huomaamatta upotusten ansiosta. Punainen lanka säilyy ja kokonaisuus on ehjä.

HyGGe-tiimi toteaa, että yksi projektin parhaista puolista on ollut mahdollisuus oppia muilta konsortion jäseniltä uusia näkökulmia sisällöntuotantoon. Koska kaikkien oppilaistosten opettajia kannustettiin hyödyntämään ja jakamaan osaamistaan, esimerkiksi ThingLinkin käyttöön liittyviä vinkkejä oli luontevaa jakaa projektin aikana. Sisällöntuotanto oli palkitsevaa ja innostavaa. Matkan varrella jaettiin vinkkejä – opittiin esimerkiksi, että Google Forms -kyselyt on kätevää upottaa ThingLinkiin ja että ThingLink-tagiin voidaan upottaa myös linkki, josta käyttäjät pääsevät katsomaan kyselyn vastauksia. Näin vastaukset oli helppo jakaa käyttäjille silloin, kun tulokset haluttiin kaikkien näkyviin.

Mirva, Eija ja Jonna kertovat, että hanke oli opettajille ainutlaatuinen tapa opetella uutta. Esimerkiksi 360-kuvaukset, editoinnit ja virtuaalisten maailmojen luominen olivat palkitseva tapa kehittää omaa digitaalista osaamista. Nyt kun oppimateriaali on itse tuotettua, se myös koetaan omana ja sitä on helppo käyttää ja soveltaa. 

Tarinat muistuttavat asiakkaan tarpeista

HyGGe-koulun vahvuutena ovat tarinat, jotka sopivat erityisen hyvin sosiaali- ja terveysalalle. Ne muistuttavat, että vaikka puhutaan teknologiasta, asiakas ja hänen tarpeisiinsa vastaaminen ovat keskiössä. Samalla tarinat madaltavat kynnystä teknologiaosaamisen päivittämiseen ja hälventävät aiheeseen joskus liittyvää epävarmuutta.


Click here to view the accessible version of this interactive content

Kotihoidon HyGGe-reppuun on koottu runsaasti esimerkkejä siitä, miten hyvinvointiteknologia helpottaa asiakkaiden arkea. Esimerkiksi älydosetti muistuttaa lääkkeiden ottamisesta ja ennakoiva liesihälytin varoittaa, jos hella jää päälle. Pääset tutkimaan reppua “Aloita tästä” -painikkeesta.

Tarinat toimivat hyvin opintokokonaisuuden alkuvaiheessa, kun lähdetään tutkimaan uutta ilmiötä. Tarinat auttavat myös tiedon soveltamisessa, kun osaamista on jo kertynyt. Opiskelijat voivat tehdä myös esimerkiksi näytön tarinan avulla. Tarinoiden todentuntuisuuden vuoksi oppimateriaaleja voi hyvin käyttää myös hoitotyön arjessa – esimerkiksi ikäihmiselle voi näyttää kuvitteellisen asiakastarinan avulla, miten hyvinvointiteknologia voisi tukea kotona asumista. Oppimisympäristö vastaa niin hyvin alan tarpeisiin, että HyGGe palkittiin WinNovalla Vuoden pedagoginen teko -kunniamaininnalla. 


Click here to view the accessible version of this interactive content

Turvallisesti päiväkodissa -osiossa tutustutaan kasvun tukemiseen ja ohjaukseen materiaalien ja tehtävien avulla. Pääset vierailemaan päiväkotiin “Aloita tästä” -painikkeesta.

Käyttökokemuksia ja jatkohaaveita

Oppimisympäristöä pilotoitiin keväällä ja HyGGe-projekti valmistui maaliskuun lopussa. Sittemmin oppimateriaalit ovat olleet vapaasti oppilaitosten ja kaikkien aiheesta kiinnostuneiden käytössä. Positiivista palautetta on jo ehditty saada kollegoilta, valmistuneilta lähihoitajilta ja sosiaali- ja terveysalan esimiehiltä. Lisää palautetta toivotaan kaikilta käyttäjiltä, kun oppimisympäristö ehtii tulla laajemmin käyttöön. Esimerkiksi kasvatusalalla ammattilaiset ovat kertoneet olevansa erittäin tyytyväisiä oppimateriaaliin ja toivoivatkin enemmän aikaa ja mahdollisuuksia perehtyä materiaaleihin huolellisesti. Valmistuneet lähihoitajat puolestaan kertovat, että aidontuntuiset asiakastarinat ovat mielekäs tapa tutustua hoitotyön arkeen. 

Riittää, kun jakaa opiskelijoille yhden ThingLink-linkin. He saavat sieltä kaiken tarvittavan tiedon.

WinNovan HyGGe-tiimi

Oppimateriaalien tuottaminen ThingLinkillä tuntui helpolta, kun alustaan oli päässyt hieman tutustumaan. Varsinaisia ThingLinkin käyttökoulutuksia opettajille ei tarvittu, sillä alusta oli valtaosassa kouluista jo käytössä. Tarvittaessa toki koulutuksiakin olisi voitu järjestää. Opettajat saattoivat myös jakaa alustan käyttöön liittyviä vinkkejä toisilleen, mikä oli palkitsevaa. 

Mirva, Eija ja Jonna toteavat, että myöskään opiskelijoille ThingLinkin käyttöä ei tarvinnut erikseen opettaa, vaikka alusta olisikin ollut heille uusi. Riitti, että pyysi opiskelijoita tutustumaan materiaaleihin ja kaikki pääsivät ongelmitta perehtymään niihin. Tämä onkin opetuksessa keskeistä – opiskelijat voivat keskittyä oppimiseen ja opettajat opettamiseen kun oppimisympäristöön pääsee helposti ilman kirjautumista.


Click here to view the accessible version of this interactive content

HyGGe-apuvälinepakit sisältävät muun muassa esimerkkejä perushoidon ja kotihoidon teknologiasta. Pääset tutustumaan pakkien sisältöön yllä olevasta upotuksesta.

ThingLinkin eduksi koettiin, että alustalle voi koota valtavan määrän erilaista mediaa visuaaliseksi, selkeäksi kokonaisuudeksi. 360-kuvat ja -videot tuovat asiakkaiden arjen lähelle, siirtymät mahdollistavat kokonaisten maailmojen rakentamisen ja tageilla lisätyt kuvat, videot, linkit, upotukset ja infotekstit takaavat, että tietoa voi lisätä jäsennellysti kuinka paljon tahansa. Oppimateriaaleja on myös helppo päivittää jälkikäteen.ThingLinkin etuna oli, että riittää kun jakaa yhden linkin oppimisympäristöön ja opiskelija löytää sieltä kaiken tarvittavan tiedon. 

Mirva, Eija ja Jonna kertovat myös, että tulevaisuudessa ThingLinkiä voisi käyttää yhä laajemmin oppilaitoksissa. Etäopetusmateriaali on tärkeää etenkin silloin, kun opiskelijat eivät pääse seuraamaan lähiopetusta esimerkiksi sairastumisten takia. WinNovan Porin kampuksella onkin jo otettu 360-kuvia hoitoluokista ja kuviin tullaan lisäämään tageilla harjoituksia opiskelijoille. Tavoitteena on koostaa oppimateriaali, johon voidaan lisätä kaikki hoitotoimenpiteet. Materiaali toimii myös kertausmahdollisuutena opiskelijoille. ThingLinkillä toteutetun oppimispolun todettiin  autenttisuudessaan olevan paljon motivoivampi opiskelijoille, kuin pelkät videolinkit. Vastaavia oppimispolkuja olisikin hienoa rakentaa myös muiden alojen opiskelijoiden käyttöön.

Oletko kiinnostunut ThingLinkin suunnittelu- ja sisällöntuotantopalveluista?

Tarvitsetko yhteistyökumppania interaktiivisten 360-ympäristöjen suunnitteluun, kuvaamiseen ja rakentamiseen? Kaipaatko tukea koulun tai yrityksen tilojen esittelyssä, perehdytyksissä, koulutuksissa tai verkkokoulutusmateriaalien tuottamisessa? ThingLinkin suunnittelu- ja sisällöntuotantopalvelut räätälöidään tarpeidesi mukaan ja ne voivat sisältää esimerkiksi:

  • kierroksen tai esittelyn suunnittelun ja toteutuksen interaktiivisten sisältöjen suunnitteluun ja kuvaamiseen erikoistuneen ammattilaisen kanssa
  • kuvaukset ja editoinnin: kuvat, videot, 360-kuvat, 360-videot, drone-kuvat
  • verkkokurssin tai -valmennuksen suunnittelun, toteutuksen ja ThingLinkin käyttökoulutuksen yhteistyössä asiakkaan kanssa

Lue lisää ja ota yhteyttä:

Aleksi Komu

Sales & Partnerships Director 

aleksi@thinglink.com

+358 50 379 3818

Kysymyksiä?

Voit aina ottaa meihin suoraan yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää. Liity myös yhteisöihimme – erityisesti ThingLink Opetuksessa -ryhmään. Olemme todella ylpeitä ryhmistämme ja siitä, miten niissä otetaan vastaan uudet ideat ja jaetaan niitä. Ryhmät toivottavat sinut ilolla tervetulleeksi.

Facebook ThingLink Education | Finland | Italia | Espana | Israel | India 

Twitter ThingLink | ThingLink Education 

Älä epäröi ottaa yhteyttä meihin osoitteessa education@thinglink.com

]]>